SCHILDERIJEN TIPS

Een schilderij kopen

Een schilderij kopen dat helemaal bij je past is zowel een van de leukste als een van de moeilijkste dingen die kunt doen. Maar als je een paar tips in gedachten houdt, dan is het al een stuk gemakkelijker.

Vraag anderen niet om advies.

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt het beste niet aan anderen vragen wat mooi en niet mooi is. Kunst is heel persoonlijk, en daarom kun je alleen zelf bepalen of iets mooi of niet mooi is. De meeste kunst zal je niet aanspreken, maar dat is normaal.

Bekijk veel schilderijen

Door veel schilderijen te bekijken kom je erachter wat je wel en niet mooi vindt. Het gemakkelijkste om dat te doen is op internet bij bijvoorbeeld onze online galerie. Je kunt zo veel bekijken zonder erg veel tijd in te investeren.

Kleuren

Allereerst is het belangrijk dat je de kleuren van een schilderij mooi vindt. De tweede stap is om te kijken of de kleuren in je interieur staan. Je moet dan vooral letten op de hoofdkleuren in het schilderij. Detail kleuren (kleuren die weinig voorkomen op het schilderij) zullen altijd passen. Mocht een schilderij in de eerste instantie wat minder mooi uitkomen in het interieur, dan kun je dat vaak oplossen door wat kleine versieringen in een van dezelfde hoofdkleuren als het schilderij in de kamer te zetten.

schilderijen_interieur_720x480-07

Uniek of niet uniek?

Zoek je een schilderij dat uniek handgeschilderd is, of mag het een schilderij zijn waarvan er meerdere worden gemaakt. Schilderijen waarvan meerdere zijn gemaakt kun je vaak herkennen aan de wijze van aanbieden of levering. Wordt het schilderij geschilderd (zoals op de afbeelding) nadat je besteld hebt, of is de levertijd enkele weken? Kun je bij het bestellen de maten opgeven? Dan betreft het een schilderij waarvan er meerdere zijn gemaakt.
Lilian’s Galerie biedt overigens alleen unieke schilderijen aan die in de galerie aanwezig zijn (direct leverbaar).

Een schilderij uitzoeken

Ga naar de schilderijen om leuke schilderijen uit te zoeken en deze aan je wenslijst toe te voegen (klik op: ‘Toevoegen aan wenslijst’ ). Deze lijst wordt in een cookie op je computer bewaard. Via het menu > wenslijst kun je het overzicht bekijken. Zo krijg je gemakkelijk inzicht in wat voor type schilderijen je mooi vindt. Schilderijen die je achteraf minder mooi vindt verwijder je eenvoudig weer uit je lijst.

Veel plezier met het uitzoeken van je favoriete schilderij.

schilderijen_interieur_720x480-04

Nu een schilderij kopen?

NAAR SHOP

Na 20 mooie jaren is het tijd om iets anders te gaan doen en daarom stopt Lilian’s Galerie. Final sale! Alles drastisch in prijs verlaagd.

Kunstzinnige groet Lilian